Fra sentrum til utkant

Fra sentrum til utkant

07.10.21 21:38 av RH Nettredaktør

Blaker og Sørum Historielag arrangerte 18. august et interessant møte på Ålgård med besøk av fylkesarkeolog Reidun Aasheim. Hun snakket om de arkeologiske utgravningene som er foretatt i Sørum, spesielt i området rundt Sørum kirke, Sørum skole og Sørum Nordre.

Les mer
Historielagene og Lokalhistoriewiki

Historielagene og Lokalhistoriewiki

11.07.21 18:31 av RH Nettredaktør

I sitt trettende år har Lokalhistoriewiki, som blir drevet av Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) ved Nasjonalbiblioteket (NB), over 2 millioner årlige besøk. I løpet av de siste par månedene, etter at koronakrisen traff oss, økte antallet med 55 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det tyder på at stadig flere finner interessant lesestoff i Lokalhistoriewiki.

Les mer
SPLEIS på ny vegg til Huset

SPLEIS på ny vegg til Huset

16.03.20 22:19 av RH Nettredaktør

Vi trenger hjelp til å ferdigstille restaureringen av vårt fredede hus. Historielagets Hus blir brukt som samlingssted og serviceinstitusjon for de 17 historielagene på Romerike, og med stadig økende trafikk i huset trenger vi et hus som er vedlikeholdt og bruksvennlig. Husets spennende historie medfører at restaurering må gjøres i følge Riksantikvarens retningslinjer. Bli med og SPLEIS!

Les mer
Om Skeidismogruppa

Om Skeidismogruppa

19.02.20 15:02 av RH Nettredaktør

Gruppa ble dannet høsten 2016, og består av Tom Halvorsen, Thor Sørheim, Lene Skovholt, Vidar Larsen, Svein Stidahl, Elin Løken og Per M. Aarseth. Bjarne Gaup var medlem inntil han flyttet. Formålet var å sikre arealene rundt Skedsmo kirke og til Huseby gård. Kommunen har vedtatt utvidet hensynsone om Huseby og kirken, slik gruppa foreslo.

Les mer
GODT NYTT ÅR!

GODT NYTT ÅR!

31.12.19 13:52 av RH Nettredaktør

Mye skjer i 2020; kommune- og fylkessammenslåing, 100-årsjubileum for Romerike Historielag, og veldig mye annet. Det blir et viktig år for historielagene å ta vare på lokal tilhørighet og historie. Et givende og innholdsrikt år ønskes alle medlemmer, og lykke til med alle gode aktiviteter!

Les mer
«Vår region heter Romerike»

«Vår region heter Romerike»

27.11.18 10:09 av RH Nettredaktør

Jan Erik Horgen skriver: «Vi bor på Romerike, og vår region heter Romerike, delt i Øvre og Nedre Romerike. I noen sammenhenger brukes Østre Romerike, Vestre Romerike og andre forklarende tillegg. Men det er alltid snakk om Romerike. Navnet er kjent fra mange hundreår tilbake og har utvilsomt blitt brukt i tusen år eller mer om landskapet mellom Øyeren og Mjøsa.»

Les mer
«Frivillighetens dag» - onsdag 7. februar 2018

«Frivillighetens dag» - onsdag 7. februar 2018

15.01.18 14:33 av RH Nettredaktør

Informasjonsdag hos MiA – Museene i Akershus. Alle våre museer har stor glede og nytte av innsats, kunnskap og innspill fra en rekke frivillige krefter, både på utvikling av tilbudene og gjennomføring av arrangementer. Vi ønsker derfor å knytte tettere bånd til flest mulig av MiAs aktive støttespillere og bidra til størst mulig innsikt i noe av det vi har på gang og planlegger for kommende år. Derfor håper vi du vil avse noen timer sammen med oss, når vi deler noen av de tankene som er i fokus i MiA i tiden fremover. Det blir denne dagen primært fokus på aktiviteter på Romerike, samt overordnede temaer.

Les mer