Raumnes Historielags oppfinnsomme sommertilbud 👍

Raumnes Historielags oppfinnsomme sommertilbud 👍

Publisert av RH Nettredaktør den 07.09.20. Oppdatert 25.08.22.

Raumnes Historielag har vært oppfinnsomme og hatt sommertilbud til medlemmene og andre interesserte. Kanskje til inspirasjon for andre historielag også?

Styret i Raumnes Historielag hadde som de fleste andre lag og foreninger, avlyst alle planlagte aktiviteter etter 13.3.2020. Det ble naturlig nok lite tilbud til medlemmene annet enn at vi sendte ut kontingentkravet i april. Tanken om å kunne tilby noe som ikke ble rammet av koronarestriksjonene, ble viktig for undertegnede. 

På styremøtet i juni ble det bestemt at Inger Anderson Hagen og jeg skulle lage en quiz med lokalhistorisk innhold, og at vinnerne skulle premieres. 
Vi diskuterte litt hvordan vi best kunne nå ut til målgruppa og tenkte først på sosiale medier som Facebook. Det ble forkastet da vi innså at mange av våre medlemmer kanskje ikke er brukere, og vi gikk derfor til lokalavisa. 

Inger Anderson Hagen t.v. og Karin Valen-Sendstad
Inger Anderson Hagen t.v. og Karin Valen-Sendstad

Raumnes Avis ble interessert og sa ja dersom redaksjonen fikk et «gryteferdig» opplegg. Konseptet ble Raumnes Historielags Sommerkonkurranse 2020 med ca. 10 spørsmål hver uke i 5 uker i juni/juli under 5 ulike temabolker. Presseoppslag og meget god plassering på avisens nyhets- eller kultursider gjorde konkurransen godt kjent og synlig. I tillegg til papirutgaven, kom konkurransen i nettutgaven. Vi opprettet egen mailadresse for å kunne håndtere svar og henvendelser. 

Raumnes Historielags sommerkonkurranse   Raumnes Historielags sommerkonkurranse

Det fungerte utmerket og responsen var solid, og mange sendte sine besvarelser på alle 5 bolkene, til sammen 55 spørsmål. Det var mye jobb med svarene, og vi ble imponerte over folks kunnskaper og iver.

I tillegg til dem som sendte svar til oss, var det mange flere som koste seg med å løse oppgavene, f. eks. i lunsjpausen på jobben eller på hytta osv. Antall «klikk» på nettutgaven av quizen er ikke kjent, men det var mange.

Gjennomsnittlig var det 28 som sendte inn svar, hvorav 5-6 hadde alt rett. Av disse ble det trukket en vinner hver uke. Premien var inngangsbillett til lagets arrangement «Norske utedoer» ved Thor Gotaas i november. 

Vi er godt fornøyde med responsen, det er mange som har gitt tilbakemeldinger og ønsker seg mer av samme slaget. Det er hyggelig, for det ligger mye arbeid bak prosjektet. Kanskje blir det en adventskonkurranse også, for nå vet vi hva som skal til!

Vi anbefaler andre historielag å gjøre noe liknende; det er morsomt, lærerikt og underholdende – både for quiz-masterne og for publikum.

Årnes, den 3.9.20
Karin Valen-Sendstad