Med Olagutter til Italia

Med Olagutter til Italia

Publisert av RH Nettredaktør den 05.03.20. Oppdatert 26.08.22.

Finn Ole Stokker forteller fra sin tid i Tysklandsbrigaden. I 1952 ble det interessante dager med togtur fra Rendsburg i Tyskland til Italia, og besøk i Napoli, Capri, Roma og Venezia, og også innom Hamburg og München.

Et lite utdrag fra historien:

Rendsburg februar 1952
Jeg har alltid likt å reise for å se nye steder og å treffe nye mennesker, og se deres levemåte og lære dem å kjenne. Slik var det at jeg gledet meg til Tysklands-oppholdet, for jeg mente det var bra å komme ut når en først skulle være i det militære et helt år.


Jeg tenkte også at når jeg først var i Tyskland, så måtte det vel bli ei råd med en langtur derfra også. Før vi reiste fra Norge hadde jeg alt lagt en plan om å reise til Frankrike, og da i særdeleshet til Paris. Jeg tenkte, snakket med andre som skulle sydover i permisjonen, og var på velferdskontoret og så på brosjyrer. Det var mange muligheter, og den jeg syntes best om var å reise til Italia, for da fikk jeg ikke se bare en by, men et helt land. Jeg fikk se planer for de organiserte turene til Italia - de kostet 300 shilling. Well, tenkte jeg, det er en overkommelig pris, og meldte meg på.

Les hele historien i PDF-filen nedenfor.