Fredning av skogfinneplassen Mikkelrud 13.06.2023

Fredning av skogfinneplassen Mikkelrud 13.06.2023

Publisert av RH Nettredaktør den 07.06.23.

Riksantikvaren, Viken Fylkeskommune og eier Anne-Lise Torvund, har gleden av å invitere deg til fredningsmarkering av skogfinneplassen Mikkelrud tirsdag 13. juni kl. 14.00.

Nå nærmer det seg fredningsmarkering, og vi gleder oss stort! Håper det er i orden med en liten påminnelse om du har husket å melde deg på?

Gjør det gjerne her: https://www.riksantikvaren.no/kalender/fredningsmarkering-av-skogfinneplassen-mikkelrud/#paamelding

Du finner all informasjon om arrangementet her: ra.no/mikkelrud

Mikkelrud er en skogfinsk plass i Mangenskogen, som ligger i det store sammenhengende skogsområdet nord i Aurskog-Høland kommune. Området rundt Mikkelrud har hatt en omfattende skogfinsk innvandring og bosetting. Frem til 2008 var Mikkelrud bebodd av ekteparet Anne og Johan Haug. De var de siste i en rekke av etterkommere etter Johan Larsen Savolainen, som kom til Mikkelrud i 1797. Dagens eier, Anne-Lise Torvund kjøpte plassen i 2010.

Fredningen av Mikkelrud inngår i en større sammenheng med flere skogfinske fredninger, som hver på sin måte forteller sin del av en tradisjonell skogfinsk gård slik de typisk var på begynnelsen av 1900-tallet. I tillegg representerer de fredede kulturminnene den skogfinske kulturarven, som også er en viktig del av vår felles nasjonale historie. 

Vi håper vi ser deg der!

Hilsen Marit Vestvik
Seniorrådgiver
Fredningsseksjonen
Riksantikvaren
Tlf.: +47 98202791
www.riksantikvaren.no