Bli med på historietur gjennom Sachsen!

Bli med på historietur gjennom Sachsen!

Publisert av RH Nettredaktør den 12.06.18. Oppdatert 25.08.22.

Som omtalt i Skytilen nr. 2/2018 inviterer Yngve Leonhardsen/Elbelandtours i samarbeid med Romerike Historielag 30. april - 6. mai 2019 til historietur gjennom Sachsen sørøst i Tyskland, en region med stor betydning for både tysk og norsk historie. Programmet per juni 2018 er vedlagt.

Moritzburg

Alle er velkomne, både par og alene-reisende. I programmet er de fleste måltidene inkludert i prisen. Der det er fritid og individuell lunsj og/eller middag vil det fra reiseledelsens side alltid være et tilbud om å gå et sted å spise sammen for dem som ønsker det. På ettermiddagen i Dresden dag 5 blir det også et frivillig program-punkt for dem som ikke gjør noe på egen hånd. 

Programmet innebærer en del gåing. I Wittenberg går vi fra den ene enden av sentrum til den andre (en drøy km), i Torgau blir det en tilsvarende runde med noe trapper, det samme i Meißen hvor det er ganske bratt (her er det mulig å ta en heis opp til slottshøyden). I Leipzig blir det en runde på ca. halvannen time pluss museumsbesøk, i Dresden litt lenger, men det er flatt begge steder. 

Bussetappene er relativt korte, de to lengste er første og siste dag, på snaue to timer med normal trafikk. 

Guide og reiseleder Yngve Leonhardsen, som har bodd i Tyskland i seks år, har de siste årene hovedsakelig jobbet som frilansjournalist (for Aftenposten Innsikt m.fl.). Han er opprinnelig fra Auli-feltet i Nes. I fjor begynte han å guide norske grupper i Dresden og i denne delen av Tyskland (som ligger i det tidligere DDR). I år arrangerer han via sitt firma Elbelandtours reiser for norske lag og foreninger til sitt område. Elbelandtours er medlem i tysk reisegaranti-ordning. 

Flytider og gruppe-pris på flyseter kan bekreftes først noe senere i sommer. Dette og noen andre forhold kan påvirke endelig pris, derfor tar vi forbehold om følgende prisantydning: 

Basert på tilsvarende periode i år ville prisen per person i dobbeltrom, ved 35 reisende, vært på NOK 10 900, ved 30 reisende på NOK 11 500 og ved 25 reisende på NOK 11 900. Enkeltromstillegg vil nok komme på rundt NOK 1800, litt avhengig av hvilke hotell som blir aktuelle.  

Mandag 1. oktober, parallelt med Skytilen nr. 3, sender vi ut en mail med endelig pris og program/flytider. Der vil vi minne om påmeldingsfrist 14. oktober og frist for betaling av depositum innen 18. oktober (15 % av prisen). Men meld gjerne interesse før den tid. Det er uforpliktende, men gir oss en god pekepinn, blant annet på fordeling dobbeltrom/enkeltrom.

Lokal kontaktperson er Jan Erik Horgen, e-post jahorgen@gmail.com, tlf. 99 46 08 56 – ta gjerne kontakt nå om dere er interessert i eller har spørsmål om turen! Vi tar gjerne påmeldinger alt nå, sjøl om påmeldingsfristen først er 14. oktober. De som alt har reist med Yngve Leonhardsen på turer, garanterer en stor opplevelse!